Opphold på Saksen gård

Saksen Gård ligger vakkert til på en åpen gresslette omgitt av Namdalens karakteristiske blankskurte og knudrete fjell.  Om sommeren råder en helt spesiell stillhet kun forstyrret av fuglekvitter . Dette er ekte villmark hvor du kan vandre i timevis uten å treffe på noe annet enn en  elg eller to. Her har Lars Monsen vært på «villspor» i NRK programmet som gikk for noen år siden, og selv ikke Lars fant helt ut av hvor han var.

Saksen Gård har en fantastisk historie, frem til 1968  bodde det familier på Saksen, med husdyr  i fjøset og arbeid i skogen. Barna ble sendt  den lange veien  over Salvatnet på skolen på Salsnes , hvor de bodde hele uken. Noen ganger var været så dårlig at det var uråd med ferdsel over Salvatnet,  så da kunne det bli lange opphold hjemmefra. Det var ingen bilvei,  og strømmen kom først i 1958.

På gården bor en komfortabelt midt i villmarken, med blant annet bad og andre bekvemmeligheter. Gården har to doble soverom og fire enkle rom, en trivelig stue og et romslig kjøkken med oppvaskmaskin og to kjøleskap. Ved Finstranda, rett nedenfor gården, er det bygget en bålplass med gapahuk. Dette har etter hvert blitt favorittstedet for mange gjester på gården. her kan en sitte å kose seg utover i de lange, lyse sommerkveldene.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til Saksen Gård, bestillingen din for sesongen 2022 kan du gjøre her:

firmapost@collett.no

Book Saksen Gård