Opphold på Saksen gård

Saksen gård ligger vakkert til på en åpen gresslette omgitt av Namdalens karakteristiske blankskurte og knudrete fjell.  Om sommeren råder en helt spesiell stillhet kun forstyrret av fuglekvitter . Dette er ekte villmark hvor du kan vandre i timevis uten å treffe på noe annet enn en  elg eller to. Her har Lars Monsen vært på «villspor» i NRK programmet som gikk for noen år siden, og selv ikke Lars fant helt ut av hvor han var.

Saksen gård har en fantastisk historie, frem til 1968  bodde det familier på Saksen, med husdyr  i fjøset og arbeid i skogen. Barna ble sendt  den lange veien  over Salsvatnet på skolen på Salsnes , hvor de bodde hele uken. Noen ganger var været så dårlig at det var uråd å frakte dem tilbake over Salsvatnet,  så det kunne bli lange opphold hjemmefra. Den gang var det ikke bilvei  og strømmen kom først i 1958.

Bo komfortabelt midt i villmarken med bad og andre bekvemmeligheter. Gården har to doble soverom og fire enkle rom med oppredde senger, en trivelig stue og et romslig kjøkken med oppvaskmaskin og to kjøleskap. Rett nedenfor gården er det bygget en bålplass  med gapahuk like ved Finstranda ved Sakstjønna Dette har etter hvert blitt favorittstedet for gjestene på gården. hvor de kan sitte og kose seg utover i de lyse sommerkveldene.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til Saksen gård, bestillingen din for sesongen 2022 kan du gjøre her:

firmapost@collett.no

Book Saksen Gård