Havfiske

14566413_10157599528200434_7632712916156835036_o

Salen i Namdalen grenser i vest og nordvest mot Follafjorden og storhavet. Dette gjør at området er godt egnet for å kombinere laksefiske og  innlandsfiske med fjordfiske.

Fjorden er ideell for sjøfiske. Her kan man få både torsk, sei og makrell. Den heldige kan også få steinbit, breiflabb, brosme, kveite på kroken. Det finnes også blåskjell og krabbe i fjorden.

vilhelm kveite

Vi har to stk. åpne aluminiumbåter på 22 fot med 150 Hk påhengsmotor. Disse har god plass for inntil 4 fiskere i tillegg til guide, og båtene er så stabile at fiskerne kan bevege seg rundt i båtene uten problemer. – Fra mars og ut mai kan vi i tillegg supplere med to stk. 20 fots båter med 100 hk påhengsmotorer. Dette er båter som brukes på Salsvann i perioden juni-september.

Båtene er utstyrt med GPS kartplotter, ekkolodd og ”fiskekart” som gir et detaljert bilde av havbunnen.

På ”flatt vann” har båtene en behagelig marsjfart på 25 knop og en toppfart på ca. 35 knop. Ved urolig sjø må imidlertid farten reduseres vesentlig av bekvemmelighetshensyn.

Gjester som ikke har med eget fiskeutstyr har mulighet for å leie havfiskestenger. I tillegg vil guide disponere ulike typer spesialutstyr for fiske på store dyp og faststående redskap.

For fiske i mars og april er det viktig at en bringer med seg varme og vanntette klær for bruk på havet. Vi vil kunne supplere med flytedresser og ekstra flytevester både av sikkerhetsmessige hensyn og for at man ikke skal fryse.

Mars og april er flotte måneder for havfiske på Foldafjorden. På denne tiden av året er det spesielt viktig å kle seg varmt(vi anbefaler ulltøy), vindtett og vanntett. Husk også at det er helt nødvendig med lue og votter.

Kontakt oss gjerne, så setter vi sammen en sjø-opplevelse til akkurat dere !

firmapost@collett.no

Artikkel om havfiske fra Folda