Hende Gård, gården med mange muligheter

Hende gård ligger fantastisk til på en høyde med utsikt over  Breivika  ved det magiske Salsvatnet, Europas nest dypeste innsjø med sine 464 meter. Naturen rundt Hende gård byr på flotte naturopplevelser, både på sjøen, på fjellet og i skogen. Her råder stillheten, elgen og stjernehimmelen, og er du heldig får du se havørnen i sin glideflukt over tretoppene.

På Hende har vi arrangert  både bryllup og  fødselsdager. Stedet egner seg også godt for møter og seminarer, vi har møterom og spiserom for inntil 40 personer og en kjempehyggelig tømmerstue , «Gammelstu» , hvor gjestene kan trekke seg tilbake med kaffe og kaker.

Gjennom årene har Hende vært et yndet sted for «venner på tur» og for familier. Her finnes det  som sagt varierte turmuligheter, kanopadling i Storengan (like ved), båtturer på Salsvatnet og fiske i  elv og vann. To kanoer er til gjestenes disposisjon for padling i Storengelva og videre innover i Storengvatna. I disse vannene er det godt med fjellørret og rør av bra kvalitet. For fiskeinteresserte anbefaler vi også at man prøver seg i Salsvatnet, Lissvatnet og i Hendeelva.

På gården bor du komfortabelt. Hovedhuset har soveplass til 10 personer fordelt på fire soverom, bad og  et velutstyrt kjøkken og en lun stue med romslig spisebord. I «Fjøset» finnes det ytterligere  to dobbeltrom og to enkeltrom samt  bad.  «Fjøset» og  «Gammelstu» gir bespisningsmuligheter for opptil 40 personer, på kvelden er det hyggelig å trekke inn i «Gammelstu» foran et sprakende peisbål med noe godt i glasset. På en lys og varm sommerkveld vil nok kanskje bålplassen nede ved vannet kunne friste enda mer.

Vi kan tilby ekstra soveplasser med inntil 20 feltsenger og med medbragte soveposer blir dette en ekstra villmarksopplevelse. Vi kan også tilby oss å ordne all maten for dem som måtte ønske det,  maten vår er alltid  basert på lokale råvarer.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Hende gård fra slutten av mai og gjennom sommeren og høsten.

Kontakt oss for å booke din opplevelse på Hende Gård