Hende Gård, gården med mange muligheter

Hende gård ligger fantastisk til på en høyde med utsikt over  Breivika  i det magiske Salsvatnet, Europas nest dypeste innsjø med sine 464 meter. Naturen rundt Hende gård byr på flotte naturopplevelser, både på sjøen, på fjellet og i skogen. Her råder stillheten, elgen og stjernehimmelen, og er du heldig får du se havørnen i sin glideflukt over tretoppene.

På Hende har vi arrangert  både bryllup, fødselsdager og andre familiesammenkomster. Stedet egner seg også godt for møter og seminarer, vi har møterom og spiserom for inntil 50 personer og en kjempehyggelig tømmerstue , «Gammelstu» , hvor gjestene kan trekke seg tilbake og kose seg med kaffe og kaker.

Gjennom årene har Hende vært et yndet sted for «venner på tur» og for familier. Her finnes det  mange muligheter for aktiviteter så som vandreturer, kanopadling i Storengan, båtturer på Salsvatnet og fiske i  elv og vann. To kanoer er til gjestenes disposisjon for padling i Storengelva og videre innover i Storengvatna. I disse vannene er det godt med fjellørret og rør av bra kvalitet. For fiskeinteresserte anbefaler vi også at man prøver seg i Salsvatnet, Lissvatnet og i Hendeelva hvor laks og sjøørret går opp.

På gården bor du komfortabelt. Hovedhuset har soveplass til 10 personer fordelt på fire soverom, samt bad, et velutstyrt kjøkken og en lun stue med romslig spisebord. I «Fjøset» finnes det ytterligere  to dobbeltrom og to enkeltrom samt  bad.  «Fjøset» gir bespisningsmuligheter for opptil 50 personer, og hvor en på kvelden kan trekke inn i «Gammelstu» for å hygge seg foran et sprakende peisbål med noe godt i glasset. På en lys og varm sommerkveld vil bålplassen nede ved Hendevågen kunne friste enda mer. Her er oppført en gapahuk med grillmuligheter foran.

Det kan tilbys ekstra soveplasser med inntil 20 feltsenger og med medbragte soveposer i gamma. Dette vil gi en ekstra villmarksopplevelse. For den som ønsker det kan vi tilby å ordne all maten, – som stort sett er basert på lokale råvarer.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Hende Gård fra slutten av mai og gjennom sommeren og høsten.

Kontakt oss for å booke din opplevelse på Hende Gård