Havfiske

14566413_10157599528200434_7632712916156835036_o

 

Salen i Namdalen grenser i vest og nordvest mot Follafjorden og storhavet. Dette gjør at området er godt egnet for å kombinere laksefiske og  innlandsfiske med fjordfiske.

Salsbruket ligger bare 10 minutter med bil fra de indre delene av Salen. Her finnes det utleiebåter som innbyr til fiske i den lune Opløfjorden eller som kan bringe den fiskeinteresserte ut på den åpne Follafjorden.

Opløfjorden er en fjordarm av selve Follafjorden, og denne er omlag 10 km lang.

Den indre del av Opløfjorden (ca 4 km) er preget av øyer og lune viker. De mange øyene gjør at den indre delen av fjorden ligger i le for dårlig vær ifra vest, og man kan derfor være ute i båt selv om det blåser en del.

Ytre del av fjorden åpner seg mot Follahavet i vest, og her kommer man fort ut på «åpent hav» med større dyp hvor man er mer avhengig av godt vær for å være ute i åpen båt.

Fjorden er ideell for sjøfiske. Her kan man få både torsk, sei og makrell. Den heldige kan også få steinbit, breiflabb, brosme, kveite på kroken. Det finnes også blåskjell og krabbe i fjorden.

 

vilhelm kveite

Vi har to stk. åpne aluminiumbåter på 22 fot med 150 Hk påhengsmotor. Disse har god plass for inntil 4 fiskere i tillegg til guide, og båtene er så stabile at fiskerne kan bevege seg rundt i båtene uten problemer.

Båtene er utstyrt med GPS kartplotter, ekkolodd og ”fiskekart” som gir et detaljert bilde av havbunnen.

På ”flatt vann” har båtene en behagelig marsjfart på 30 knop og en toppfart på ca. 40 knop. Ved urolig sjø må imidlertid farten reduseres vesentlig av bekvemmelighetshensyn.

Gjester som ikke har med eget fiskeutstyr har mulighet for å leie havfiskestenger. I tillegg vil guide disponere ulike typer spesialutstyr for fiske på store dyp og faststående redskap.

 

For fiske i mars og april er det viktig at en bringer med seg varme og vanntette klær for bruk på havet.

Vi vil kunne supplere med flytedresser og ekstra flytevester både av sikkerhetsmessige hensyn og for at man ikke skal fryse.

Mars og april er flotte måneder for havfiske på Foldafjorden. På denne tiden av året er det spesielt viktig å kle seg varmt(vi anbefaler ulltøy), vindtett og vanntett. Husk også at det er helt nødvendig  med lue og votter.

Vi låner ut flytedresser og flytevester til våre fiskegjester

 

Kontakt oss gjerne, så setter vi sammen en sjø-opplevelse til akkurat dere !

firmapost@collett.no